Meni tämä tosielämän joulunaika niin nopealla tahdilla, etten ehtinyt blogin ääreen ollenkaan, vaikka nukkekotienkin joulua on huolella valmisteltu jo usean viikon ajan. Tässä kuitenkin muutama otos lundbylaisten joulunvietosta. Ja samalla ensimmäisestä nukkekotijoulusta meikäläisten autotallissa..! :)

Näiden kuvien kera haluan toivottaa ihanaa joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta juuri Sinulle! Kiitos kun luet nukkisjuttujani, toivottavasti palaat sivuilleni ensi vuonnakin. :)

(Uusi vuosi, uudet kujeet...harkitsen Villa Iriksen ja Honkapihan blogien yhdistämistä. Naapureita kun ovat...ja saisinpa silloin useammin uusia juttujakin nähtäville. Buckyn blogi pysyy omana omituisenaan jatkossakin.)

Villa Iriksen Suomiset sekä Honkalan pariskunta viettivät joulua Saimin ja Reinon uudessa kodissa. Jouluruoka on katettu yläkerran saliin. Vaikka ruokapöytään mahtuukin koko seurue, Saimi on joutunut kattamaan jouluruuat oikein erilliseen seisovaan pöytään.

Herkkua on siinä monenlaista... Nämä jouluherkut on askarrellut Lunaliinu.

Saimin suosikkijoulukoriste on tämä kaunis joulukuvaelma. Kuvaelma on pienen pieni ja majatalon virkaa toimittaa saksanpähkinän kuori. :) Tämä on kirppislöytö noin vuoden takaa.

Eteinenkin on saanut jouluisen ilmeen Saimin koristelujen myötä. Kultainen kuusikoriste on korttiaskarteluun tarkoitettu klipsi Tiimarista, jouluinen kukkakimppu on mansetista.

Pesuhuoneen ovessa roikkuu itsetekemäni kranssi, kun ei ole tuota ulko-ovea...

Joulukuusenkoristeesta tulikin nukkiskokoinen tuohipukki! :)

Kurkistus keittiöön. Täällähän tuoksuu hyvälle!

Ystäväni Heidin joulukortissa roikkui suloinen kaulin talon väelle. Tulipa tarpeeseen, kiitos! <3

Saimi häärii vielä kahvipannun kanssa vaikka vieraat ovat kohta ovella. Kiva jouluessu syntyi käden käänteessä punaisesta kankaasta leikkaamalla.

Ja sitten aattoillan kohokohtaan! Reino, Jarmo, Risto-vauva ja Sinikka ovat jo alakerran takkahuoneessa tutustumassa kuusen alla olevaan lahjakasaan. Lahjoja onkin aika paljon...

Vihdoin myös Saimi saapuu. Kahvi on katettu alakertaan.

Lundbyjani asustavat vanhat nuket ovat siitä mukavia, että ne saa väänneltyä asentoon kuin asentoon. Alkuperäiset vaatteet olen halunnut säilyttää koskemattomina, joten "vaatteidenvaihto" tuottaa aina pieniä haasteita -kuitenkin vaihtelu välillä virkistäisi! Saimin ilme muuttui jouluisaksi ihan pelkällä essulla. Sinikka sai ruutuhameensa päälle sinisen leningin ja vaalean neuleen. Neule on todellisuudessa nuken ympärille kieputettua valkoista pitsinauhaa! :) Kaulassa Sinikalla on kirppikseltä löytämäni koru.

Lahjoja on paketoitu ja askarreltu samaan tahtiin kuin 1:1 -elämässäkin. Tässä miesten välissä suuri konvehtirasia joulukääreessä (oikeasti sellainen pieni suklaanpala, jollaisen saa kahvilassa latten kylkiäisenä). Pitsivuoratusta lahjarasiasta paljastui kosmetiikkaa!

Kuusi on aito Lundby, löysin sen nettihuutokaupasta hyvissä ajoin ennen joulua. :) Tähti on aikojen saatossa kadonnut, latvassa lentelee sensijaan enkeli(pinssi). Kuusi on kiva, mutta kynttilät eivät ikävä kyllä ole sähköistettyjä.

Lisää lahjoja. Saimia odottaa sellofaaniin paketoitu kaunis kahvisetti. Rasioista paljastuu lisää kauniita purkkeja ja puteleita. Hyllyllä näkyvä kirkkosomiste on posliinia ja niin ikään kirpputorilöytö.

Kahvipöydästä löytyy lisää Lunaliinun massailemia jouluherkkuja. Hyasintin tekaisin nopeasti kuvaussessiota varten, pitihän kahvipöydässäkin olla joulukukka! :) Purkkina kaksi helmeä, itse kukkaosa on mansetista ja pyöräytetty vaaleanpunaisessa akryylimaalissa. Vihreät lehdet samettikukasta ja lopuksi kiepautin ympärille köysipunosta koristeeksi.

Aattoilta hämärtyy ja tähdet tuikkivat Honkalan yllä. Rauhallista joulunaikaa!